“Micro-cròniques de la Costa Brava” per Clàudia Reig Martín

El passat cap de setmana s’ha celebrat a Palamós el festival de dansa contemporània ONADAnce que ha gaudit d’un privilegiat programa d’espectacles de professionals i companyies catalanes en diversos espais del municipi.

Començant dimarts 4 amb l’espectacle ‘Nomadis’, de la companyia Humanhood, que es va representar al parc del Convent dels Agustins. Julia i Rudi de nou ens deixen encantats per la seva simbiosi, compenetració, escolta i els hipnòtics moviments dels seus braços tot acompanyats per la màgica llum del capvespre i el rosat horitzó del Mar Mediterrani de fons.

Divendres 7 va ser d’agrair que l’ajuntament de Palamós junt amb la direcció artística de CobosMika convidessin la cia de circ ‘eia’ amb el seu espectacle ‘inTarsi’ que combina dansa i circ d’alt nivell i el qual ha sigut revelació als premis MAX. El públic va quedar ben bocabadat de la capacitat física y artística dels intèrprets, així com del joc de la seva proposta escenogràfica.

(Foto: Ben Hopper)

Dissabte 8 al Teatre La Gorga la Cia. Roser López Espinosa representava Novembre amb Roser López, Inés Massoni, Diego Sinninger i la màquina de fum. Aquest era el seu últim bolo de la temporada a les terres catalanes abans d’anar-se’n a l’Amèrica Llatina, on de segur triomfaran amb les figures i els nusos corpori que aquest juganer trio mou sota un gran núvol blanc que els dota d’emocionant incertesa al no poder preveure que es el que els personatges tramen.

Diumenge 9 per a concloure el seguit d’espectacles amb molta classe; al claustre del Mas del Vent de Palamós, conjunt arquitectònic historicista neoromànic, vam acabar amb dos duets “Liov” de Diego Sinniger de Salas i Kiko Lopez Juan i “Praise” de Peter Mika i Olga Cobos interpretat per Ines Massoni i Nathanaël Charrol.

Tots dos dotats d’una profunda investigació de partnering en el que cada un a la seva manera ens parla dels vincles i dels tira i afluixes que donen els oposats sentiments com per exemple de joc i ràbia o d’amor i odi…

A més a més van esser representats durant l’hora màgica, ens acompanyava l’enlairament de la roja  lluna plena.

Etiquetas: , , , , , , , , , , , , ,

Post a Comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*